2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Zelenszkij szankciókat jelentett be 80 orosz sportoló ellen, 50 éves időtartamra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök több mint 80 orosz sportoló és sportszervezet képviselője ellen vezetett be szankciókat, többek között Ilja Averbuh műkorcsolyázó és Igor Akinfejev válogatott labdarúgó ellen.

Az ukrán elnöki honlapon szombaton közzétett rendelet Szvetlana Korkina és Marija Paszeka tornászokat, Szvetlana Iszmuratova és Dmitrij Vasziljev biatlonistákat, Jelizaveta Tuktamiseva, Alekszandra Bojkova, Dmitrij Kozlovszkij, Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin, Alekszandr Szamarin és Nyikita Kacalapov műkorcsolyázókat, Venjamin Mandrjkin labdarúgókat említi, Szergej Ovcsinnyikov, Jurij Gazinszkij és Gyinyijar Biljaletgyinov, Andrej Kovalenko jégkorongozó, Aszlan Lappinagov dzsúdós, Jekatyerina Makarova, Alekszandra Pospelova, Jana Szizikova és Amina Ansba teniszezők, Varteresz Szamurgasev birkózó, Dmitrij Tarabin atléta, Anton Csupkov úszó és Nyikolaj Gulyaev gyorskorcsolyázó.

Zelenszkij korlátozó intézkedéseket rendelt el az Orosz Triatlon Szövetség elnöke, Kszenyija Sojgu, az Orosz Karate Szövetség elnöke és az Orosz Harcművészeti Szövetség ügyvezető igazgatója ellen is Ramil Gabbaszov belorusz sportminiszter, Szergej Kovalcsuk belorusz sport- és idegenforgalmi miniszter, valamint Makszim Nedaszekau belorusz magasugró ellen.

A szankciókat 50 éves időtartamra rendelték el. Ezek között szerepel az ukrán vízumkiadás tilalma és az ukrán területre való belépés tilalma, a hivatalos látogatások törlése, valamint a szankciók hatálya alá tartozó személyekkel kapcsolatos gazdasági és pénzügyi kötelezettségek teljesítésének tilalma.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó