2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

McGregor ezredes: az ukrán korrupció elérte a tetőpontját, többen felakasztanák Zelenszkijt

Az ukrán hadsereg fel akarja akasztani Volodimir Zelenszkijt az árulása miatt – mondta Douglas McGregor ezredes, volt Pentagon-tanácsadó a Judging Freedom YouTube csatornán.

Szerinte az ukrán hadseregben a korrupció problémája elérte a tetőpontját. Példaként említette az Ukrajnában “mindenféle helyekre került több százmilliónyi eltűnt készpénzt és katonai felszereléseket”.

“Ha valaki felmegy a Telegramra, és van ideje megnézni azokat a videókat, amelyeket az ukrán katonák posztolnak, mielőtt törölték volna őket, hallhatja, ahogyan mindannyian erről beszélgetnek. Igen, még az ukrán katonák is tudnak minderről. Mit gondolsz, miért halljuk tőlük, hogy “az első dolgunk az, hogy visszamennek és felakasztják Zelenszkijt és a csapatát, mielőtt az oroszok kapnák el őket”. Ez már hónapok óta a tudomásunkra jutott. Nagyon jól tudják, hogy elárulták őket” – mondta a tiszt.

Korábban Seymour Hersh amerikai újságíró azt mondta, hogy a CIA átadott Zelenszkijnek egy 35 korrupt tisztviselőt és katonatisztet tartalmazó listát.

Februárban az ukrán kormány több magas rangú tisztviselőt elbocsátott a korrupciós vádak miatt egy nagyszabású személyzeti tisztogatás keretében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó