2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Brit zsoldos az ukrán frontról: ezt nem lehet Irakhoz hasonlítani

Christopher Perryman, egykori brit katona és iraki háborús veterán, aki jelenleg az Ukrán Nemzetközi légióban szolgál, a The Spectatornak adott interjúban számolt be harci tapasztalatairól.

“Irak nem hasonlítható ehhez, ez sokkal intenzívebb” – mondta a zsoldos.

Elmondása szerint minden ukrán egység, amelyik a Dnyeper melletti területre lép, folyamatos tüzérségi tűznek van kitéve, miközben orosz drónok folyton felderítést végeznek a környéken.

“A tüzéreik átkozottul jók” – mutatott rá Perryman.

A katonatiszt megjegyezte, hogy az Ukrajnában töltött idő volt a legkeményebb szolgálat, amelyben valaha részt vett, mivel minden egyes bevetés nehéz körülményekkel járt, és a lövések miatt állandóan résen kellett lenni.

“Az oroszok tudják, hogy az egyetlen hely, ahol elrejtőzhetünk, a lakóházak, és ha szétlövik azokat, nincs hová mennünk” – panaszolta Perryman.

2022 áprilisában jelentették, hogy a vizsgálóbizottság ellenőrizte az orosz védelmi minisztérium információit a külföldi zsoldosok részvételéről az ukrán oldalon zajló harci cselekményekben. Tavaly novemberben a vizsgálóbizottság sajtószolgálata közölte, hogy az orosz nyomozók kiderítették, hogy a külföldi ukrán nagykövetségek alkalmazottai segítettek a zsoldosok kiválasztásában, hogy azok részt vegyenek a Kijev oldalán zajló katonai akciókban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó