2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva

Zaharova: a Nyugat “keresztes hadjárata” Oroszország elszigetelésére kudarcot vallott

“A Nyugat “keresztes hadjárata” Oroszország elszigetelésére kudarcot vallott – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Szolovjov Live című műsorban.

“Befejezve ezt a történetet az elszigetelődésről, amely a Nyugat önelszigetelődésévé vált, szeretném emlékeztetni önöket: … az amerikaiak, valóban, miután megtudták, hogy Szergej Viktorovics Lavrov afrikai országjárásra indul, elkezdtek különböző országok diplomáciai képviselőinek szintjén rohangálni és könyörögni, hogy ne készítsenek fényképeket Lavrovról és ne fényképezkedjenek Lavrovval: ez az úgynevezett “elszigetelődés” szintje. Elszigetelődtek most már az… információs csapatok: mindenféle sajtótitkárok, a Fehér Ház, a Külügyminisztérium, különleges koordinátorok… Az egész világot zavarba hozták az országunk ellen meghirdetett keresztes hadjáratukkal” – mondta Zakharova a Szolovjov Live-ban.

Szavai szerint az USA most “be akarja foltozni az információs lyukakat, hogy a fény ne szivárogjon ki arról, hogy Oroszország továbbra is ragyog, ragyogó, teszi a saját dolgát, felvilágosít, a saját útját járja.

“Miután elszigeteltük a Nyugatot önmagától Ázsiában, most áttértünk arra, hogy megfigyeljük a Nyugat önelszigetelését Afrikában. Már volt egy sűrű látogatása Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek Egyiptomba, aztán ott volt a Kongói Köztársaság… Most pedig egy éjszaka alatt Ugandába repültünk, ahol Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ma találkozik az ország vezetésével. De ez még nem minden, mert a nyugati elszigeteltséget még tovább akarja növelni, ezért még két ország következik” – jegyezte meg Zakharova. Pontosította, hogy ezek Etiópia és Üzbegisztán, amelyet Zakharova “gyönyörű elszigetelődési pontnak” nevezett, utóbbi helyszínre várják a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) külügyminiszteri tanácsát.

Zaharova Telegram-csatornáján közölt képeket, arról, hogy mennyire volt sikeres a nyugati felszólítás, hogy ne fotózzák Lavrovot:

“Már régóta el vagyunk szigetelve, ez nem újdonság, ez egy újabb forduló. És a hazánk elszigetelésére tett korábbi kísérletek, mármint a huszadik században, mindenekelőtt dekolonizációs folyamattal értek véget, amelyet hazánk nemcsak támogatott, hanem minden módon hozzájárult ahhoz, és kultúránk, nyelvünk és humanitárius befolyásunk legszélesebb körű elterjedéséhez. Most láthatjuk ezek gyümölcsét” – tette hozzá az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Korábban Ned Price külügyminisztériumi szóvivő azt mondta, miután Szergej Lavrov külügyminiszter megkezdte afrikai körútját, hogy Oroszország páriává válik.
Lavrov július 24-én egyiptomi tárgyalásokkal kezdte afrikai körútját. Másnap megérkezett a Kongói Köztársaságba, és július 28-ig még Etiópiába és Ugandába is ellátogat.

Június végén az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök iráni látogatása “mutatja Putyin úr és Oroszország elszigeteltségének mértékét”. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő ezt “alapvetően hibás értékelésnek” nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó