2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Egy lengyel MMA harcos is meghalt a Donbasszban Zelenszkijért

A Lengyel MMA Szövetség bejelentette Tomasz Walentek harcos halálát, aki állításuk szerint akkor hunyt el, amikor zsoldosként harcolt Ukrajna oldalán az Oroszországgal folyó konfliktusban.

Walentek ígéretes amatőr harcos volt, és a RIA Novosztyi szerint 2021-ben megnyert egy versenyt a lengyelországi Gliwice városában, de az utóbbi időben a Ukrán Nemzetközi Védelmi Légió – egy külföldi zsoldosokból álló csoport – tagjaként harcolt.

“Nagy szomorúsággal értesültünk Tomko haláláról, aki lengyel önkéntesként a Nemzetközi Ukrán Védelmi Légióban harcolt és ott halt meg” – írta Walentekről a lengyel MMA-szövetség a közösségi médiában közzétett üzenetében.

A hírek szerint a Donbassz térségben tüzérségi lövések következtében vesztette életét, bár a lengyel kormány nem erősítette meg az információt.

A beszámolók szerint Walentek a varsói Uniq Fight Club tagja volt – ez a lengyel fővárosban található kiemelkedő vegyes harcművészeti edzőterem, amelynek ajtaján olyan korábbi világbajnokok léptek át, mint Joanna Jedrzejczyk és Alistair Overeem.

Oroszország a múlt hónapban bejelentette, hogy egy Donbasszban található cinkgyárra mért légicsapás során akár 80 lengyel “zsoldost” is megölt, és ezzel tovább gyarapította az Ukrajnáért fegyvert fogó külföldi áldozatok listáját.

Walentek egyike volt azoknak a küzdősportolóknak, akik a február végén kezdődött katonai művelet óta Oroszország ellen harcolnak.

A korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnokok, Vitalij és Volodimir Klicsko – előbbi Kijev polgármestere -, valamint a legjobb ökölvívók, Olekszandr Uszik és Vaszil Lomacsenko is részt vettek a konfliktusban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...