2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

WSJ: a digitális jüan veszélyezteti az USA hegemóniáját

A kínai digitális jüan veszélyezteti az amerikai dollár fölényét és az USA hegemóniáját – írja Kevin Warsh újságíró a The Wall Street Journalban megjelent cikkében.

“Az amerikai politikai vezetésnek nagyon oda kell figyelnie arra, hogy mi történik, és a dollár egy megerősített, a nemzeti érdekeket szolgáló formájának megteremtésével kell reagálnia” – javasolta.

A cikk szerzője úgy véli, hogy Kína növekvő befolyása egy kétpólusú világot hozhat létre, és ez az amerikai valutauralom megszűnéséhez vezethet.

A cikkíró felszólította Joe Biden kormányát, hogy hozza létre a digitális dollár saját változatát, hogy Washington felvehesse a versenyt Pekinggel.

“A digitális dollár egy új korszak valutáját fogja erősíteni, és egyben megszilárdítja Amerika pozícióját a globális gazdasági rendszer vezetőjeként” – mondta a cikk szerzője.

Kína már 2019 végén elkezdte bevezetni a nemzeti virtuális valutát. A helyi és külföldi vállalatok közötti tranzakciókban, valamint a mindennapi életben is használják. Az ország számos városa, köztük Peking is csatlakozott a kísérleti projekthez.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...