2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Az AP kirúgta az újságírót, amelyik elsőként írta, hogy orosz rakéta csapódott Lengyelországba

Az amerikai Associated Press hírügynökség kirúgott egy újságírót, aki azt írta, hogy állítólag orosz rakéták csapódtak be Lengyelországban, megölve két embert – jelentette saját forrásaira hivatkozva a Daily Beast.

Az ügynökségi tisztviselő a cikkében egy meg nem nevezett magas rangú amerikai hírszerzési tisztviselőt idézett. Ennek eredményeként számos portál és televízió idézte a cikket, “megrémítve a világ nagy részét”.

Később a cikket törölték, helyette egy szerkesztői megjegyzést tettek közzé, amely szerint a forrás téves volt, és “a jelentések szerint a rakéták orosz gyártmányúak voltak, és valószínűleg Ukrajna lőtte ki őket”.

A Daily Beast szerint az ügynökség ezután kirúgta James Laportát, az eredeti cikk szerzőjét. Társszerzője, John Lester azonban továbbra is az ügynökségnél dolgozik.

November 15-én este rakéta csapódott be lengyel területre az ukrán határ közelében – két ember meghalt. Varsó először Oroszországot hibáztatta az incidensért. Andrzej Duda a maga részéről azt mondta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a rakéta orosz gyártmányú lett volna, azt az ukrán légvédelmi rendszer használhatta.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrán-lengyel határ közelében lévő célpontokra nem mértek csapást aznap. A külügyminisztérium az incidensről kiadott közleményében azt mondta, hogy reméli, hogy a pártatlan vizsgálat és annak eredményeinek nyilvánosságra hozatala leleplezi a “provokációt”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...