2022, augusztus 9.
30 C
Budapest
20.8 C
Moszkva
Array

Wall Street Journal: Ukrajna saját maga taszítja el a Donbásszt

Az ukrán elnök által bevezetett gazdasági blokád csak eltávolítja egymástól Ukrajnát és a két felkelő köztársaságot – írja a RIA Novosztyi a Wall Street Journalre hivatkozva.

Miután az ukrán kormány szigorította a régió területére szállítandó áruk szabályzatát, az orosz árukra és rubelre való átállás már nem politikai, hanem gyakorlati lépéssé vált. „Dolgoznunk kell, hogy megélhessünk valamiből” – mondta Borisz Bit-Gevorgizova egy donbásszi étterem tulajdonosa. Az ukrán kormány a blokád intézkedéseivel csak megszünteti az árukereskedelmet, és eltaszítja magától az embereket, miközben a szeparatizmus feltartóztatásáról és a fegyverkereskedelem megszüntetéséről beszél.

„Ezek a területek egyre inkább eltávolodnak Kijevtől, miközben a keleti gazdasági kapcsolatok egyre inkább megerősödnek” – írja a New York Times megjegyezve, hogy a donbásszi boltokban túlnyomórészt már most is orosz termékek vannak.

Néhány vállalat még mindig az ukrán kormánynak adózik, de sokan vannak, akik inkább a donbásszi kormánynak fizetnek. A jaszinovatai gépüzem vezetője azt mondta, hogy azután kezdett a donbásszi kormánynak adózni, miután az ukrán hadsereg bombáival elpusztította az üzem területének negyedét. „Nem akarok egy olyan államnak adózni, amely bombákat szór rám” – mondta Vlagyimir Trubcsanin a vállalat vezetője.

Szavai szerint a vállalat a berendezéseit már nem szállítja Ukrajnába, azokat csak a helyi és az orosz piacon értékesítik. „Nem azért, mert mi nem akarjuk, hanem azért, mert ők nem akarják, hogy üzleteljünk. Ez nem politika, hanem üzlet” – mondta Trubcsanin.

Forrás: RIA Novosztyi

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban - közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal. "Nagy...

Ukrajna leállította az EU-ba irányuló olajszállításokat

Ukrajna leállította az orosz kőolaj tranzitját Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába - írja a RIA Novosztyi. "A Transnyefty megerősítette, hogy az Ukrtransznafta augusztus 4-én leállította az...

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...