2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Videó: Vlagyimir Putyin megszólalt a Bucsa-ügyben

Vlagyimir Putyin orosz elnök elutasította azokat a vádakat, amelyek szerint orosz csapatok felelősek a civilek megöléséért Kijev Bucsa nevű külvárosában. Az orosz elnök a belorusz kollégájával, Alekszandr Lukasenkóval tartott keddi közös sajtótájékoztatóján szólalt meg az ügyben.

“Eddig is gyakran beszéltem a nyugati országok kollégáival. És amikor azt mondják nekem, hogy ‘Bucsa’, megkérdezem tőlük: ‘Jártál már valaha Rakkában? Láttad, hogy ezt a szíriai várost teljesen a földdel tette egyenlővé az amerikai légierő?’? Ott valóban hullák hevertek a romokban hónapokig. És ez senkit sem érdekelt” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy a Nyugat által Afganisztánban civilek ellen elkövetett tömeges gyilkosságokat ugyanilyen csend fogadta.

“Nem volt ilyen csend, amikor Szíriában provokációkat rendeztek, amikor azt állították, hogy az Aszad-kormány vegyi fegyvereket vetett be. Aztán kiderült, hogy ez egy hazugság volt, ugyanez a hazugság van Bucsában is – mondta.

Az orosz elnök azt is hozzátette, hogy az ország hírszerzése már megkapta a belorusz kollégáiktól azokat az anyagokat, amelyek bizonyítják, hogy a nyugati médiában “mészárlásnak” bélyegzett bucsai tömeggyilkosság megrendezett volt. Putyin azonban nem részletezte az általa említett anyagokat.

Bucsa április elején került a címlapokra, nem sokkal azután, hogy az orosz hadsereg kivonult Kijev külvárosából, és ukrán csapatok vonultak be, majd miután a helyszínre érkezett az ukrán SZBU és a média a városban több halott civilt találtak.

A kijevi hatóságok azonnal az orosz hadsereget okolták az állítólagos mészárlásért, míg a nyugati vezető politikusok gyorsan Ukrajna oldalára álltak, és felerősítették az incidenssel kapcsolatos álláspontját és újabb szankciókat szorgalmaztak. A külvárosi helyszín ezután az európai politikusok egyik legfelkapottabb helyszínévé vált, ahová egymásután látogattak el az európai politikusok, hogy kifejezzék szolidaritásukat Ukrajnával, valamint elítéljék az “orosz háborús bűnöket”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...