2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Vlagyimir Putyin átszámítva csaknem 37 millió forintot keresett tavaly

Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly 8 millió 891 ezer rubelt (folyó árfolyamon csaknem 37 millió forintot), azaz havi 741 ezer rubelt (több, mint 3 millió forintot) keresett – derült ki a Kreml hivatalos honlapján pénteken közölt adatokból.

Az orosz vezető jövedelem-, kiadás- és vagyonbevallásából származó számok szerint Putyin 2015-ben 1 millió 241 ezer rubellel (több mint 5 millió forinttal) keresett többet, mint egy évvel korábban. Az elnök tulajdonában van egy 1500 négyzetméteres telek, egy 77 négyzetméteres lakás és egy 18 négyzetméteres garázs. Emellett egy 153,7 négyzetméteres lakást és egy 18 négyzetméteres garázsparkoló helyet is használ.

Putyin minden ingatlanja Oroszországban található. Ezeket a 2013-as bevallásában is feltüntette. A közlemény szerint az elnök két ritka old timer Volga gépkocsival (egy GAZ M21-es és egy GAZ M21-R típusúval) és egy Niva terepjáróval, valamint egy Szkif utánfutóval rendelkezik.

2013-ban Vlagyimir Putyin 3 672 208 rubelt keresett, vagyis a jövedelme 2014-ben több mint duplájára nőtt. Ennek oka, hogy annak az évnek az áprilisában elrendelte az elnöki és a kormányfői fizetés 265 százalékra való felemelését. Az államfő és a miniszterelnök jövedelme addig elmaradt a beosztottjaik fizetésétől.

Az orosz kormányban a legmagasabb jövedelemre, 455 millió 579,6 ezer rubelre (több mint 1 milliárd 891 millió forintra) Mihail Abizov nyílt kormányzásért felelős miniszter tett szert, aki egyben az erőműveket építő E4 holding igazgatótanácsának elnöke. Egy évvel korábban bevallásában ennek kevesebb, mint a fele, “csak” 222 millió rubel szerepelt. Abizov tavaly csaknem 52-szer akkora jövedelemre tett szerint, mint Dmitrij Medvegyev, aki 8,77 millió rubelt (36,4 millió forintot) könyvelt el.

2015-ben Jurij Trutnyov miniszterelnök-helyettes 153,8 millió rubelt (több, mint 638 millió forintot), Gyenyisz Manturov az ipari kereskedelem tárcájának vezetője 144,7 millió rubelt (több, mint 600 millió forintot), Igor Suvalov, a kormányfő első helyettese pedig 97,2 millió rubelt (több, mint 40 millió forintot) könyvelt el jövedelemként. A legvékonyabb Nyikolaj Nyikiforov távközlési és tömegkommunikáció-ügyi miniszter éves fizetési borítékja volt, 5,79 millió rubellel (mintegy 20 millió forinttal). A Kreml apparátusában a legtöbbet Vjacseszlav Volonyin elnöki kabinetfőnök-helyettes kereste, 87,1millió rubelt (több, mint 361 millió forintot).

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...