2022, augusztus 12.
17.4 C
Budapest
19.3 C
Moszkva
Array

ÉLŐ: Közvetlen kapcsolat Vlagyimir Putyinhoz

Nézze itt élőben a maratoni médiaeseményt.

 – 14. alkalommal rendezték meg a Közvetlen kapcsolat Vlagyimir Putyinhoz című médiaeseményt, ahol az orosz államfő maratoni élő adásban válaszol a kérdésekre. Az orosz elnöktől levélbe, e-mailben, telefonon, sms-ben és személyesen lehet kérdezni.

    • Oroszországnak legalább négy évre elegendő nemzetközi tartalékai vannak Oroszországnak legalább négy évre elegendő nemzetközi tartalékai (devizatartalékai) vannak, ha azok felhasználásának üteme nem haladja meg a jelenlegi szintet – jelentette ki csütörtökön az orosz elnök a Közvetlen kapcsolat Vlagyimir Putyinhoz című, éves rendszerességgel megtartott élő televíziós közvetítésen. Putyin ugyanakkor azt mondta, hogy az orosz gazdaság helyzete nem rendezett, és a kormány idén is kisebb GDP-csökkenést vár, de jövőre kisebb növekedésre számít. Hangsúlyozta, hogy strukturális gazdasági átalakításra, nem pedig pénznyomtatásra van szükség.

    • Maradnak a szankciók – Az orosz elnök nem hiszi, hogy a közeljövőben feloldanák az Oroszország ellen bevezetett nyugati gazdasági szankciókat. Vlagyimir Putyin erről csütörtökön az éves élő televíziós fórumán beszélt, rámutatva, hogy a Nyugattal szembeni orosz korlátozások ugyanaddig maradnak érvényben, ameddig az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedések. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy idegen országok “nem léphetnek fel az erő pozíciójából”, és diktálhatnak “birodalmi ambíciókból” kifolyólag, hanem tiszteletteljesen kell viszonyulniuk minden partnerükhöz, így Oroszországhoz is. 

    • SZÍRIA Politikai megállapodás és nem katonai akció a kulcsa a szíriai békefolyamatnak – mondta az orosz elnök.

    • PANAMAI IRATOK – Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint amerikai tisztségviselők állnak a “panamai iratok” kiszivárogtatása mögött, amit “provokációnak” nevezett. Putyin csütörtöki televíziós fórumán rámutatott hogy az ezekről elsőként beszámoló Süddeutche Zeitung az amerikai Goldman Sachs bank birtokában lévő médiakonzorcium része. Hangsúlyozta: az akció célja az volt, hogy kétségeket keltsen egyes személyekkel kapcsolatban, és hangot adott meggyőződésének, hogy az orosz parlamenti választások közeledtével a hasonló esetek gyakoriakká válnak. Hangsúlyozta, hogy Oroszországot nem lehet manipulálni, hanem tisztelettel és egyenlő félként kell kezelni, ahogyan azt ő is teszi más államokkal, így lehet kompromisszumot elérni. Megismételte, hogy a “panamai iratokban” megemlített csellista barátja, Szergej Roldugin vagyonát arra költötte, hogy egyedülálló hangszereket szerezzen be Oroszországnak.

  • Mit tenne az orosz elnök, ha Porosenko ukrán, vagy Erdogan török elnök fuldokolna? Oroszország kész segítő és baráti kezet nyújtani bármelyik partnerének, ha azt maga is akarja – jelentette ki csütörtöki televíziós fórumán az orosz elnök. Vlagyimir Putyin egy 12 éves kislány kérdésére válaszolt így, aki azt szerette volna megtudni, hogy Petro Porosenko ukrán vagy Recep Tayyip Erdogan török elnököt mentené-e meg, ha vízben fuldokolna. Válaszában az orosz vezető azonban hangot adott annak a meggyőződésének is, hogy “ha valaki úgy döntött, hogy megfullad, azt lehetetlen megmenteni”.

  • Nem vagyunk ellenségek gyűrűjében – Oroszország nincs ellenségek gyűrűjében, a világ országainak túlnyomó többségével jó a viszonya – jelentette ki csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök az éves televíziós fórumán, amelyen élőben válaszolt a lakosságtól beérkezett kérdésekre. Szavai szerint Oroszország Törökországra is barátként tekint, de – Recep Tayyip Erdogan török elnökre utalva – megjegyezte, hogy egyes politikusokkal, akiknek magatartása nem megfelelő, problémái vannak. Szíriáról szólva az elnök azt hangoztatta, hogy a válságot tárgyalásos úton, nem katonai eszközökkel kell megoldani. Mindazonátlal rámutatott, hogy a szíriai kormányerők a részleges orosz csapatkivonás után is képes voltak támadó hadműveletekre, egyebek között Palmüra visszafoglalására. Putyin szerint Oroszország mindent elkövet az ellen, hogy Szíriában tovább romoljon a helyzet.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....