2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Vlagyimir Putyin aláírta a nemváltást tiltó törvényt! Itt vannak a részletek

Vlagyimir Putyin aláírta azt a törvényt, amely tiltja a nemi átalakítást, amelyet csak orvosi alapon lehet elvégezni – a dokumentumot a jogi információs portálon tették közzé.

Így az orvosi beavatkozások, beleértve a nemváltoztatást célzó gyógyszerek alkalmazását is, tilosak.

Nem tartoznak ide a “veleszületett anomáliák (rendellenességek), genetikai és endokrin betegségek kezelésével kapcsolatos eljárások, amelyek a gyermekek nemi szerveinek kialakulásával kapcsolatosak” – döntött az orosz orvosi bizottság.

Az anyakönyvi hivatalok csak orvosi szakvélemény birtokában módosítják a nyilvántartásukat.

Ha az egyik házastárs nemet változtat, a házasságot érvénytelenítik. Ezenkívül a nemet váltó személyt eltiltják a gyermekek örökbefogadásától.

A törvény normái nem vonatkoznak azokra, akik a törvény hatálybalépése előtt változtattak nemet.

Mint Jevgenyija Kotova egészségügyi miniszterhelyettes a törvénytervezetnek a Szövetségi Tanács szociálpolitikai bizottsága általi megvitatása során elmondta, a dokumentum nem sérti az állampolgárok alkotmányos jogait. Adatai szerint 2018 és 2022 között mintegy kétezer nemváltoztatási bejegyzést regisztráltak az anyakönyvekben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó