2023, március 22.
7.8 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

Visszatért állomáshelyére a moszkvai amerikai nagykövet

Visszatért állomáshelyére John Sullivan, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete – közölték csütörtökön orosz hírügynökségek.

Sullivan orosz újságíróknak elmondta, hogy a stabil és kiszámítható kapcsolatok kiépítése érdekében kíván tevékenykedni. Azt hangoztatta, hogy a két országnak együtt kell működnie azokon a területeken, ahol ez kölcsönösen érdekük, azokról a kérdésekről pedig, amelyekben nézetkülönbségek mutatkoznak, nyílt és őszinte párbeszédet kell folytatniuk egymással.

Hozzátette, hogy amerikai nagykövetként továbbra is síkra fog szállni a demokráciáért, az emberi jogokért és a sajtószabadságért.

Anatolij Antonov washingtoni nagykövet vasárnap repült vissza az Egyesült Államokba, és hétfőn lépett szolgálatba az amerikai fővárosban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerével, Joe Bidennel június 16-án Genfben megtartott csúcstalálkozó után jelentette be, hogy a washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet visszatér állomáshelyére.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26464″]

Az orosz-amerikai kapcsolatokban jelentős lehűlést okozott Biden egy márciusi televíziós interjúja, amelyben az amerikai elnök igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, vajon gyilkosnak tartja-e Putyint. A két misszióvezető ezután utazott haza konzultációra, ami a viszony megromlásának szembeötlő jele volt.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”25582″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...

Nem megerősített felvétel jelent meg az első Leopard harckocsiról a Donbasszban

A közösségi médiában jelent meg egy felvétel, amelyről azt állítják, hogy Donbasszban látható az első német Leopard 2A4-es harckocsi. Nincs megerősítve a felvétel hitelessége. 10...

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...
spot_img

Videó