2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Videó: újraindult a közúti forgalom a Krími hídon, hamarosan a vasúti is

Újraindult a közúti forgalom a krími hídon – közölte Szergej Akszjonov krími vezető a Telegram-csatornáján.

Tisztázta, hogy csak a személygépkocsik és buszok hajthatnak fel a hídra, amelyek teljes körű ellenőrzési eljáráson esnek át. A tehergépkocsivezetőknek viszont a kercsi átkelőt kell használniuk. Két órán belül elindul a Kercs-2 komp a szoroson át – hangsúlyozta a krími vezető.

A RIA Novosztyi tudósítója szerint a forgalom a kercsi oldalról Taman felé fordított üzemmódban halad. Egyszerre tíz autó haladhat el. A híd bejáratánál lévő rendőrök szerint erre azért van szükség, hogy az autókat átvizsgálják.

Akszjonov korábban azt mondta, hogy az autók a robbanás által nem érintett két sávon közlekedhetnek majd. A vasúti közlekedés a tervek szerint a nap végére helyreáll – tette hozzá.

A robbanás Európa leghosszabb hídján helyi idő szerint reggel 6 óra körül történt, ami a híd járművek által használt részén az út részleges beszakadásához vezetett. A párhuzamos vasúti szakaszon is tűz ütött ki, ahol hét üzemanyagtartály gyulladt ki.

Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság közölte, hogy egy teherautó robbant fel, miközben a 19 kilométer hosszú építményen haladt. A helyszínen készült térfigyelő kamerák felvételein szintén látható volt egy jármű felrobbanása. A tüzet már korábban eloltották.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...