2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Putyin fokozott védelmi intézkedéseket rendelt el a Kercsi-szoroson

Vlagyimir Putyin fokozott védelmi intézkedéseket rendelt el a Kercsi-szoroson átvezető közlekedési átkelő, valamint a villamosenergia-híd és a fő gázvezeték védelmére – közölte a Kreml sajtószolgálata.

“Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök aláírta “A Kercsi-szoroson áthaladó közlekedés, az Oroszországi Föderáció – Krím félsziget energiahálózati hídja és a Krasznodari terület – Krím fő gázvezeték működésének ideje alatti védelmi intézkedések megerősítéséről” szóló rendeletet” – áll a közleményben.

A jelentések szerint a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) fogja koordinálni a közlekedési átkelőhelyre vonatkozó védelmi intézkedéseket.

A robbanás Európa leghosszabb hídján helyi idő szerint reggel 6 óra körül történt, ami a híd járművek által használt részén az út részleges beszakadásához vezetett. A párhuzamos vasúti szakaszon is tűz ütött ki, ahol hét üzemanyagtartály gyulladt ki.

Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság közölte, hogy egy teherautó robbant fel, miközben a 19 kilométer hosszú építményen haladt. A helyszínen készült térfigyelő kamerák felvételein szintén látható volt egy jármű felrobbanása. A tüzet már korábban eloltották.

Nyikolaj Lukasenko, a köztársaság közlekedési minisztere szerint a Krím és a Krasznodari terület közötti személyszállításra legalább 100 fő befogadására alkalmas hajókat fognak indítani.

Moszkvai idő szerint 16 óra körül Szergej Akszjonov, a Krím vezetője közölte, hogy a hídon újraindult a gépkocsi- és autóbuszforgalom. A teherautóknak a kercsi kompátkelőt kell használniuk. A vasúti forgalom a tervek szerint a nap végére áll helyre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.