2023, november 29.
0.8 C
Budapest
-3.2 C
Moszkva

Legkevesebb három halálos áldozata van a Krími hídon történt robbanásnak

A félszigetet az oroszországi Krasznodari területtel összekötő krími hídon történt szombati robbanás három ember életét követelte – közölte az ország nyomozóbizottsága előzetes adatokra hivatkozva.

“Feltehetően azokról van szó, akik egy olyan autóban utaztak, amely a felrobbantott teherautó mellett állt” – közölte a bizottság.

Azt is elárulta, hogy két áldozat – egy férfi és egy nő – holttestét már kiemelték a vízből, személyazonosságuk megállapítása folyamatban van.

A nyomozók szerint a robbanás a híd személygépkocsik által használt részén a Krím felé tartó tehervonat hét üzemanyagtartályának meggyulladását okozta. A teherautó egy oroszországi Krasznodari területről származó lakos tulajdonában volt – közölte a bizottság. A tulajdonos lakóhelyének átkutatása jelenleg is folyamatban van.

“A gépkocsi útvonalát és a megfelelő dokumentációt vizsgálják” – áll a közleményben.

Korábban szombaton az Összoroszországi Biztosítók Szövetsége 200-500 millió rubelre becsülte a hídon keletkezett kárt.

Az ukrajnai orosz katonai művelet február végi megindítása óta különböző ukrán tisztségviselők megígérték, hogy megtámadják a Krími hidat, amely az egyetlen híd, amely összeköti az orosz szárazföldet a Krímmel. Kijev a félszigetet saját területének tekinti, amelyet szerintük Oroszország illegálisan “annektált”.

Ukrajna nem vállalta a felelősséget a robbanásért, de Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadója, Mihajlo Podoljak a Twitteren arra figyelmeztetett, hogy ami szombaton történt, az “csak a kezdet”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...

Moszkva nem lát esélyt egy jövő évi tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nem lát esélyt a tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban jövőre, tekintettel arra, hogy Kijev és nyugati támogatói olyan álláspontra helyezkedtek, amely...

NRK: rekordbevételre tett szert az egyik NATO-tagállam az ukrán válságból

Norvégia tavaly rekordösszegű olaj- és gázbevételre tett szert, miután az ukrajnai konfliktus miatt az energiaárak az egekbe szöktek - jelentette kedden az NRK televízió....
spot_img

Videó