2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Videó: több ezren tüntettek a németek Lubminban az Északi Áramlat 2 megnyitását követelve

Ezrek vonultak utcára vasárnap Lubminban az Északi Áramlat 2 megnyitását követelve a súlyos energiaár-emelkedések közepette.

Rendőrségi források szerint több mint 3500 tüntető gyűlt össze a megmozdulásra. Az aktivisták német és orosz zászlókat lengettek, miközben táblákat tartottak a kezükben, amelyeken többek között a Moszkva elleni szankciókat és a Kijevnek történő fegyverszállításokat, valamint a német kormány jelenlegi politikáját kifogásolták.

A Martin Klein (Die Basis) által szervezett tüntetést ukránbarát aktivisták zavarták meg, akik az orosz gázimportot elítélő plakátokat vittek magukkal. Az ellentüntetőket kikísérték, miközben az Északi Áramlat 2 támogatói kifütyülték őket.

Németország energiaválsággal küzd, mivel Oroszország leállította a földgázszállításokat, és a kormány a múlt hónapban bejelentett néhány intézkedést, amelyek célja a gázfogyasztás csökkentése a közelgő tél előtt, beleértve az irodák és középületek fűtési hőmérsékletének csökkentését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...