2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Az orosz elnök mély részvétét fejezte ki az iskolai lövöldözéssel kapcsolatban

Vlagyimir Putyin orosz elnök mélyen elszomorodott a mai embertelen terrorcselekmény miatt, amelyet egy izsevszki iskolában követtek el – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

“Az elnök mély részvétét fejezte ki mindazoknak, akik ebben a tragikus incidensben elvesztették szeretteiket, gyermekeiket, és mielőbbi gyógyulást kívánt az embertelen terrortámadásban megsebesülteknek” – mondta Peszkov.

“Putyint mélyen elszomorítja az emberek, gyermekek halála az iskola elleni terrortámadásban, amelyet a jelek szerint egy neonáci csoport tagja követett el” – tette hozzá.

Peszkov szerint az orosz államfő már telefonbeszélgetést folytatott Alekszandr Brecsalovval, Udmurtföld vezetőjével, Tatjana Golikova miniszterelnök-helyettessel, Mihail Murasko egészségügyi miniszterrel és Szergej Kravcov oktatási miniszterrel, aki már elutazott Izsevszkbe.

“Minden szükséges utasítást kiadtak, és a rendkívüli helyzetek minisztériumának repülőgépeit orvosokból, pszichológusokból, idegsebészekből és más szakértőkből álló csapatokkal a fedélzetükön már elküldték Izsevszkbe. Minden szükséges szociális kérdést meg fognak oldani” – zárta az elnöki szóvivő.

Iskolai lövöldözés Izsevszkben

A legfrissebb jelentések szerint az izsevszki iskolai lövöldözés halálos áldozatainak száma 13-ra emelkedett, köztük hét gyermekre. Az incidensnek 21 sebesültje is van, köztük 14 gyerek.

Hétfőn reggel egy ismeretlen támadó tüzet nyitott az izsevszki 88-as számú iskolában, és a támadás után öngyilkos lett.

A nyomozók szerint a férfi fekete, náci szimbólumokkal ellátott pólót és sisakot viselt. Az elkövetőnél, akinek az azonosítása jelenleg is folyamatban van, nem találtak iratokat. Büntetőeljárás indult ellene.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...