2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Videó: orosz precíziós rakétákkal lőtték ki a nyugati fegyverszállítmányt Ukrajnában

Tengerről indított, nagy hatótávolságú, precíziós Kalibr rakétákkal a zaporizzsjai alumíniumgyár területén hangárokat semmisítettek meg, amelyekben nagy mennyiségű amerikai és európai fegyvert és lőszert tároltak – jelentette ki Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerda délelőtti hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint az orosz harcászati légierő 59 ukrán katonai létesítményre mért csapást, aminek következtében egyebek között több mint 120 “nacionalista” fegyveres és 35 páncélozott jármű megsemmisült. A rakéta- és tüzérségi erők 573 célpontot támadtak, a légvédelem pedig lelőtt 18 ukrán drónt és egy Tocska-U harcászati rakétát.

Konasenkov összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 141 repülőgépet, 110 helikoptert, 607 drónt, 273 föld-levegő rakétarendszert, 2596 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 296 rakéta-sorozatvetőt, 1134 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2413 különleges katonai járművet veszítettek.

A TASZSZ hírügynökség az orosz rendvédelmi szervekre hivatkozva azt írta, hogy “a Donbasszból és Ukrajnából” az elmúlt nap folyamán újabb 18 ezer ember érkezett Oroszországba. Ezzel az Oroszországba menekült ukrajnaiak száma meghaladta az egymilliót, köztük több mint 182 ezer gyerek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...