2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Ukrán tisztviselő: a Bayraktar drónok inkább a PR-ról és a korrupcióról szólnak, mint a harci hatékonyságról

A török gyártmányú Bayraktar drónok nem rendelkeznek harci hatékonysággal, mivel rendkívül sebezhetőek a légvédelmi rendszerekkel szemben – mondta Szerhij Pasinszki ukrán tisztviselő egy Vovan és Lexus orosz tréfamestereknek adott álinterjúban.

Pasinszkij azt hitte, hogy Michael McFaul az Egyesült Államok volt oroszországi nagykövetével beszélget. A hívás során egyértelműen elismerte, hogy “a Bajraktárban több a PR és a korrupció, mint a harci hatékonyság” – derül ki a duó által a Telegram-csatornájukon közzétett videóból, amelyet a jelek szerint valamikor a hónap elején rögzítettek.

A politikus, aki az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács bizottságának elnöke, a továbbiakban azt mondta, hogy a török drónok, amelyeket a nyugati és az ukrán média az Oroszország és Ukrajna között zajló katonai konfliktusban a harctéren történő változásként üdvözölt, “elsősorban PR-projekt”.

“Én személy szerint ellene voltam, mert rendkívül sebezhetőek a légvédelmi rendszerekkel szemben” – mondta Pasinszki, hozzátéve, hogy Ukrajnának rengeteg Bayraktarja volt a harcok kitörése előtt, és “egy héten belül mindet lelőtték”.

Kifejtette továbbá, hogy a drón “nem egy önellátó fegyver”, nem tud önmagában működni, mivel “a légvédelmi rendszerek pillanatok alatt lelövik, és egyáltalán nem rendelkezik harci hatékonysággal”.

A tisztviselő azonban megjegyezte, hogy a radarelhárító rakétákkal együtt használható, amelyeket az USA szállított Kijevnek, és hogy “ha nem lennének a HIMARS és a HARM rendszerek, akkor nem lenne több Bayraktar Ukrajnában”.

Ukrajna korábban bejelentette, hogy folytatni kívánja a Bayraktar-gyártó üzem megnyitásának tervét az ankarai székhelyű Baykar gyártóval együttműködve. Ez azután történt, hogy Törökország az év elején több drónt adott át Kijevnek.

Pasinszki a Vovan és a Lexus duónak adott, múlt héten közzétett, de nyilvánvalóan október 8-a előtt rögzített interjújának egy másik részletében a tisztviselő azt is elismerte, hogy Kijev összehangolja katonai műveleteit Washingtonnal, és kijelentette, hogy “amint közlik velem, hogy az USA jóváhagyja a Krími híd lerombolását, a dolgok továbbléphetnek”, hozzátéve, hogy “csak szóbeli megerősítésre van szükségem”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...