2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Ukrán terrorkísérletet vertek vissza az orosz erők a határ menti Belgorodi területen

Az orosz fegyveres erők, a határőrség és az FSZB más egységei visszaverték az ukrán terroristák három terrorcselekmény kísérletét, több motorizált gyalogos századnyi harckocsival végrehajtott támadását a belgorodi területen található Sebekino közelében – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

Ma reggel az orosz fegyveres erők a határőrszolgálat egységeivel és az orosz FSZB más egységeivel együtt meghiúsították a kijevi rezsim újabb kísérletét, amely a Belgorodi területen fekvő Sebekino városában a civilek elleni terrorcselekmény végrehajtására irányult. Moszkvai idő szerint 03.00 óra körül a Belgorodi területen lévő polgári létesítmények intenzív ágyúzása után ukrán terrorista alakulat legalább két motorizált gyalogos századdal, harckocsikkal megerősítve megpróbált orosz területre behatolni Novaja Tavolzhanka település és a Sebekino nemzetközi közúti határátkelő közelében – közölték.

Az ukrán terrorista csoportok három támadását az orosz katonák önzetlen fellépése révén sikerült visszaverni – közölte a minisztérium.

Hangsúlyozták, hogy “a Nyugati Katonai Körzet légiereje tizenegy csapást hajtott végre az ellenségre, a rakétacsapatok és a tüzérség 77 támadást hajtott végre, két csapást pedig nehéz lángszóró rendszerekkel hajtottak végre”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó