2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Ukrán szabotőrcsoport próbált behatolni Oroszországba

A brjanszki területen a határőrök meghiúsították ukrán szabotőrök kísérletét arra, hogy orosz területre lépjenek – közölte Alekszandr Bogomaz kormányzó a Telegram-csatornáján.

“Ma az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) brjanszki terület határőr osztálya meghiúsította 20 ukrán szabotőr kísérletét arra, hogy beszivárogjon az Orosz Föderáció területére a Pogarszki járásban lévő Szlucsovszk falu közelében” – írta.

Bogomaz szerint az orosz hadsereg a határőrökkel együtt tüzet nyitott az ellenségre.

Március elején ukrán szabotőrök egy csoportja beszivárgott a Klimovszki járás területére, Ljubecsane és Szusany falvakba. A hivatalos jelentések szerint tagjai legalább két járműre lőttek, megölve a sofőröket. Egy tízéves kisfiú is megsebesült.

Vlagyimir Putyin elnök terrortámadásnak nevezte a támadást. Az FSZB szerint a fegyveresek ukrán területre szorultak, ahol tüzérségi csapás érte őket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó