2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Ukrán katona az ellentámadásról: csak ránk vártak, minden elő volt készítve

Az ukrán fegyveres erők harcosai, miután ellentámadást indítottak, panaszkodtak tisztjeik elégtelen kiképzésére és a Nyugat által szállított felszerelésekre – jelentette a Wall Street Journal.

“Csak ránk vártak… Mindenhol előkészített állások voltak. Egy acélfal volt” – mondta az egyik katona az amerikai lapnak.

Az ukrán katonák szerint a Nyugat által biztosított felszerelés az időjárási viszonyok miatt nem alkalmas a területre, mivel inkább sivatagokra és városi területekre tervezték, ami megnehezíti az előrenyomuló erők offenzíváját.

A katonák arra is panaszkodtak, hogy az őket irányító tisztek rosszul képzettek és tapasztalatlanok, ami elbizonytalanítja őket a stresszhelyzetekben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó