2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Videón, ahogy az orosz haditengerészet megsemmisíti az ukrán drónokat a Fekete-tengeren

A Prjazovje orosz hadihajó legénysége AK-306M hatcsövű automata fegyverekkel megsemmisítette a Fekete-tengeren rájuk támadó ukrán pilóta nélküli hajókat – a védelmi minisztérium videót tett közzé a drónok megsemmisítéséről.

A tárca felvételein látható, amint az egyik drón megközelíti a hajót, és a légvédelmi lövegkomplexum AK-306M hatcsövű automata géppuskáiból tüzel. A videó azt a pillanatot is rögzíti, amikor az egyik drónt eltalálják és felrobban.

A védelmi minisztérium ma közölte, hogy az ukrán hadsereg sikertelenül próbálta megtámadni hat pilóta nélküli hajójával a Fekete-tengeri Flotta Prjazovje hajóját, amely a Török Áramlat és a Kék Áramlat gázvezetékeket biztosítja a Fekete-tenger délkeleti részén.

A minisztérium közlése szerint Szevasztopoltól 300 kilométerre délkeletre valamennyi hajót megsemmisítették, áldozatok nem voltak, a hajó nem sérült meg. Ráadásul a támadás idején az amerikai légierő RQ-4B Global Hawk stratégiai felderítő drónja a levegőben tevékenykedett a Fekete-tenger középső részén.

Nem ez az első támadás a Fekete-tengeren csővezetékeket biztosító orosz hadihajók ellen.

Május végén a védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna drónokkal próbálta megtámadni az orosz Fekete-tengeri Flotta Ivan Hursz nevű hajóját. Az orosz tengerészek a Boszporusz-szorostól 140 kilométerre északkeletre megsemmisítették az összes drónt. A RIA Novosztyi forrása szerint nyugati gyártmányú drónhajókat használtak a támadáshoz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó