2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Ukrajnai Frontjelentés – csütörtök – csatákat nyertek a lázadók, Luganszk ágyútűzben, GRAD rakétatámadások a lelövési zónában.

1, Az ukrán reguláris hadsereg 79. légi szállítású deszant dandárát (79. Nikolajev) az orosz lázadók Izvarino alatt megsemmisítették, 12OO ukránból 123 maradt életben, a csatatéren mindenütt halottak, kilőtt tankok, felrobbantott tüzérségi ágyúk, kiégett harcjárművek. Mellettük az orosz gerillák katlanba zárták (körbe) a 24. és a 72. ukrán gyalogsági dandárt.

 

2, Orosz lázadó partizánok kiűzték az ukrán hadsereget Kozsevnyából és Csernój Zarából, és bekerítették a 25. légiszállítású ukrán deszant dandárt is.

3, Az ukránok tovább ágyúzták Luganszkot, civil áldozatokról érkeztek hírek.

4, Igor Sztrelkov, az orosz lázadó hadsereg fővezére jelentette, hogy Balagodatnoe alatt megverte az ukránokat a 3. Szemjonovszkai gyalogos zászlóaljjal  és visszafoglalata a települést, itt zsákmányolt újabb pácélos-felderítőket és egy harckocsit, amik javításra szorulnak, de máris hozzáláttak a munkához.

5, Az ukrán hadsereg GRAD ( РСЗО 9К51 «Град»  (БМ-21) ) rakétasorozatvetőkkel lövi a lezuhant maláj gép – lázadók által ellenőrzött- kilövési zónáját, ezzel lehetetleníti el a független szakértők (EBESZ küldöttek) bejutását. Talán az ukránok agresszív tüzérségi működése nemzetközi nyomásra leáll a kilövési zónában, kérdéses.

Képek – a fentebb említett  GRAD ( РСЗО 9К51 «Град»  (БМ-21) ) rakétasorozatvetők “munka közben”:

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó