2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Ukrajna megtámadott egy orosz várost, egy civil meghalt

Ukrán tüzérségi támadás következtében egy civil meghalt, kettő pedig megsebesült Valujki városában – közölte Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója nem sokkal péntek éjfél után. Az orosz légvédelmen átjutó lövedékek három járművet is megsemmisítettek, és nyolc magánházat gyújtottak fel.

“A légvédelmet aktiválták, de a földön is vannak károk” – közölte Gladkov a Telegramon. “Megsérült az alállomás, és a város áramellátása megszakadt”.

Az előzetes információk szerint egy civil lakos meghalt, míg további két sérültnek orvosi segítséget nyújtottak a helyszínen – mondta Gladkov, hozzátéve, hogy a támadásra reagáló magas rangú regionális és helyi tisztviselők a helyszínen vannak.

A létfontosságú létesítményeket és középületeket alternatív áramfejlesztőkre kapcsolták, amíg végül péntek hajnali 5 óra előtt helyreállt az áramszolgáltatás.

Valujki egy 35 ezer lakosú város, 150 kilométerre keletre Belgorodtól és 15 kilométerre északra az ukrán határtól. Az ukrán tüzérség lőtávolságába került, miután az orosz csapatok a múlt héten kiürítették a Harkovi terület északkeleti részét.

Csütörtökön két másik települést is célba vett az ukrán tüzérség a Belgorodi területen. A határ menti Nyekhotejevka faluban tűz ütött ki egy benzinkútnál, a közeli Krasznij Hutor faluban pedig 14 ház megrongálódott.

Ezen a héten ez már a második olyan ukrán támadás, amely civil áldozatokkal járt. Hétfőn a kijevi erők célba vették a Valujkitól délre fekvő Logatcsevka települést, megölve egy idős nőt és megsebesítve négy másik civilt. Gladkov szerint a sebesültek között volt egy helyi lakos, a többiek pedig Ukrajnából menekültek. A támadásban Logatcsevka áram- és gázellátása is megszakadt, a regionális közigazgatás pedig evakuálást rendelt el.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó