2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Ukrajna megtámadott egy orosz várost, egy civil meghalt

Ukrán tüzérségi támadás következtében egy civil meghalt, kettő pedig megsebesült Valujki városában – közölte Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója nem sokkal péntek éjfél után. Az orosz légvédelmen átjutó lövedékek három járművet is megsemmisítettek, és nyolc magánházat gyújtottak fel.

“A légvédelmet aktiválták, de a földön is vannak károk” – közölte Gladkov a Telegramon. “Megsérült az alállomás, és a város áramellátása megszakadt”.

Az előzetes információk szerint egy civil lakos meghalt, míg további két sérültnek orvosi segítséget nyújtottak a helyszínen – mondta Gladkov, hozzátéve, hogy a támadásra reagáló magas rangú regionális és helyi tisztviselők a helyszínen vannak.

A létfontosságú létesítményeket és középületeket alternatív áramfejlesztőkre kapcsolták, amíg végül péntek hajnali 5 óra előtt helyreállt az áramszolgáltatás.

Valujki egy 35 ezer lakosú város, 150 kilométerre keletre Belgorodtól és 15 kilométerre északra az ukrán határtól. Az ukrán tüzérség lőtávolságába került, miután az orosz csapatok a múlt héten kiürítették a Harkovi terület északkeleti részét.

Csütörtökön két másik települést is célba vett az ukrán tüzérség a Belgorodi területen. A határ menti Nyekhotejevka faluban tűz ütött ki egy benzinkútnál, a közeli Krasznij Hutor faluban pedig 14 ház megrongálódott.

Ezen a héten ez már a második olyan ukrán támadás, amely civil áldozatokkal járt. Hétfőn a kijevi erők célba vették a Valujkitól délre fekvő Logatcsevka települést, megölve egy idős nőt és megsebesítve négy másik civilt. Gladkov szerint a sebesültek között volt egy helyi lakos, a többiek pedig Ukrajnából menekültek. A támadásban Logatcsevka áram- és gázellátása is megszakadt, a regionális közigazgatás pedig evakuálást rendelt el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...