2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Videó: összecsapások a kirgiz-tadzsik határon is

Több felvétel jelent meg a Telegramon arról, hogy összecsapások vannak a kirgiz-tadzsik határon. A tádzsik határőrszolgálat szerint a kirgiz hadsereg kétszer nyitott tüzet.

A kirgiz-tadzsik határon továbbra is heves harcok folynak – közölte a kirgiz Állami Nemzetbiztonsági Bizottság sajtószolgálata.

“Az összecsapások leállítására tett erőfeszítések ellenére sajnos a tádzsik fél továbbra is nehéz haditechnikai eszközöket hoz a konfliktusövezetbe, és minden rendelkezésre álló arzenált felhasználva bombázza Kirgizisztán területét, hogy megpróbálja elfoglalni a területünket” – áll a minisztérium közleményében.

Hangsúlyozták, hogy az ellenségeskedések a határ teljes vonalán zajlanak. Kirgizisztán katonai agressziónak nevezte Tádzsikisztán lépéseit.

Biskek szerint 18 határőr megsebesült, míg Dusanbe egy katona haláláról és három sebesültről számolt be.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...