2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Ukrajna elhagyására szólította fel az amerikai állampolgárokat az USA kijevi követsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy hagyják el Ukrajnát – értesült a RIA Novosztyi.

“Az amerikai nagykövetség sürgeti az amerikai állampolgárokat, hogy amennyiben az biztonságos, a rendelkezésre álló szárazföldi közlekedési eszközökkel hagyják el Ukrajnát” – áll a nagykövetség honlapján közzétett közleményben.

A közlemény szerint az intézkedés meghozatalára az állítólagosan valószínűsíthető orosz csapások veszélye miatt került sor, amelyek

“Ukrajna polgári infrastruktúrája és kormányzati intézményei ellen irányulnak az elkövetkező napokban”.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Ennek érdekében a terv Ukrajna “demilitarizálása és denacionalizálása”, valamint azt, hogy bíróság elé állítsák az összes háborús bűnöst, aki felelős a Donbasszban élő “civilek elleni véres bűncselekményekért”.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat támadják, és március 25-én az első szakasz fő feladatait – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését – már teljesítették.

A hadművelet végső célja a főparancsnok szerint “Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...