2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

Új támadó zászlóaljat hoz létre a donyecki hadsereg

A Donyecki Népköztársaság hadseregén belül létrehoznak egy új támadó zászlóaljat, amely személyesen Zaharcsenko parancsnoksága alá fog tartozni – írja Novorosszia hírügynöksége.

A zászlóalj a híres “Szomáli” egységre épül, amely az eddigi sikeres harcok alatt hírnevet szerzett magának. A zászlóalj vezetője az egység hírhedtté vált tagja, Mihail Tolsztih, ismertebb nevén Givi parancsnok lesz.

Az egység részt vett a legkeményebb, donyecki repülőtérért vívott harcokban, de ott voltak Ilovajszkban, Debalcevóban és más harcokban is, ahol tapasztalatot szereztek a megerősített objektumok támadásában és az utcai harcmodorban.

Az új zászlóalj rendeltetésszerűen specifikus felszerelést és katonai járműveket fog kapni. A zászlóalj katonáinak felkészítése is eltér majd a megszokottól. Több figyelmet fordítanak a fizikai felkészítésre, és fontos lesz a csapatmunka a gyalogos csoportok és a támogató járművek között utcai harci, illetve egyéb körülmények között.

Különös hangsúlyt fektetnek az épületekben folytatott harcokra. Az új támadó zászlóalj a Szomáli egység tapasztalatát és a reguláris hadsereg rendszerét fogja egyesíteni. 

Forrás: Novorosinform

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...