2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Trump Washingtonba hívta Vlagyimir Putyint

Donald Trump amerikai elnök azt javasolta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy Washingtonban találkozzanak – értesült az RT hírtelevízió.

Trump akkor javasolta ezt az orosz elnöknek, amikor telefonon tárgyaltak egymással. A hírt megerősítette Jurij Usakov elnöki tanácsadó is.

Amikor a két elnök telefonon beszélt Trump azt javasolta, hogy találkozzanak Washingtonban – mondta Usakov hétfőn újságíróknak.

A találkozóra azonban kevés az esély, hiszen a két elnök március 20-án beszélt egymással utoljára. Azóta a Szkripal-ügy kapcsán tovább romlott a két ország kapcsolata.

Brit és amerikai nyomásra az ügy kapcsán több ország kiutasított orosz diplomatákat (köztük Magyarország is) és az Egyesült Államok bezáratta a seattle-i orosz főkonzulátust.

A Szkripal-ügy miatt Oroszország többször felszólította már Nagy-Britanniát, hogy tárja fel bizonyítékait, de ez nem történt meg. Moszkva visszautasítja a nyugati vádakat miszerint köze lenne az ügyhöz.

Válasz: Oroszország bezárja az USA szentpétervári konzulátusát és diplomatákat utasít ki

Szergej Szkripal Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynök és lánya március 4-én súlyos mérgezéses tünetekkel került az angliai Salisbury városának kórházába. Szkripal az orosz katonai hírszerzés ezredeseként a brit külső hírszerzés (MI6) ügynöke volt, ami miatt hazájában elítélték, de ügynökcsere keretében elengedték.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó