2022, december 6.
6.8 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Több világmárka újraindítja a kozmetikai termékek szállítását Oroszországba

Az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium betiltotta a Lancome, a Redken, az Yves Saint Laurent, a Giorgio Armani és a Kerastase parfüm- és kozmetikai termékek párhuzamos importját, mivel a márkák jelezték, készen állnak arra, hogy újraindítsák az Oroszországba történő szállítást – közölte a minisztérium sajtószolgálata a RIA Novosztyival.

“Igen, az említett márkák szerepelnek a mentességek között, és ennek megfelelően a párhuzamos behozatal nem lehetséges velük kapcsolatban. Ez azért vált lehetővé, mert a vállalatok hajlandóak voltak újraindítani termékeik szállítását Oroszországba” – mondta a minisztérium, amikor arról kérdezték, hogy ezeket a márkákat felvették-e a párhuzamos import kivételek közé.

Ugyanakkor az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium megjegyezte, hogy a mentességek csak három hónap múlva lépnek hatályba, így azoknak, akik a párhuzamos import rendszer keretében vásároltak termékeket, lesz idejük arra, hogy azokat Oroszországba importálják – hangsúlyozta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium.

A márkák augusztus elején kerültek fel a párhuzamos behozatalok listájára. Ugyanakkor még májusban a minisztérium vezetője, Gyenisz Manturov beszámolt a vezető gyártók kozmetikai termékek szállításaival kapcsolatos tárgyalásokról.

Az Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására irányuló különleges katonai művelet elindítása után a Nyugat növelte a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. A korlátozó intézkedések elsősorban a bankszektort és a csúcstechnológiai termékeket érintették.

Számos ország bejelentette az orosz vagyon befagyasztását, és egyes vállalatok beszüntették tevékenységüket az országban.

Március végén az orosz kormány legalizálta a párhuzamos importot, hogy kielégítse a keresett külföldi áruk iránti keresletet. Ugyanakkor ez a mechanizmus nem jelenti a hamisított áruk legalizálását, az intézkedés az eredeti áruk behozatalát jelenti, de alternatív ellátási csatornákon keresztül – hangsúlyozta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.