2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Amerikai rakéta ölt meg egy orosz katonapapot

Ukrajnában megölték Mihail Vasziljev veterán orosz katonai papot – közölte vasárnap közleményben az Orosz Ortodox Egyház. Médiajelentések szerint egy amerikai gyártmányú HIMARS-rendszer által kilőtt rakétából származó repeszsérülésbe halt bele.

A pap a Szent Barbara-székesegyház plébánosa volt, a patriarkátus katonapapja volt az orosz stratégiai rakétaerők számára.

Az 51 éves pap évtizedekig szolgált az orosz hadseregben – jegyezte meg az egyház. Vasziljev több fegyveres konfliktusban is részt vett, lelki vezetést nyújtott az ország csapatainak a koszovói és boszniai orosz békefenntartó missziókban, az abháziai és kirgizisztáni konfliktusok során, az oroszországi észak-kaukázusi lázadások és a szíriai hadművelet során is.

Vasziljev több állami kitüntetést kapott, köztük a Bátorságrendet, amely az egyik legmagasabb kitüntetés, amelyet egy orosz katona kaphat önzetlen bátorságáért és rendkívüli elszántságáért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...