2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Több mint 900 célpontra mért csapást az orosz tüzérség

Több mint kilencszáz ukrán katonai célpontra mértek csapást az elmúlt nap folyamán az orosz tüzérségi erők – jelentette ki Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint csapások ukrán 128 vezetési pontot, 169 lőállásban lévő tüzérségi és aknavetős üteget, valamint 623 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást értek. Az ukrán veszteségek között sorolt fel mintegy kétszáz embert, 24 haditechnikai eszközt, köztük egy amerikai M777-es taracküteget, egy 203 milliméteres 2SZ7-es Pion ágyút, egy Grad rakétasorozatvetővető rendszert és két lőszerraktárt.

Konasenkov azt mondta, hogy a légierő harcászati repülőgépei és drónjai több mint 140 nacionalistát, kilenc harckocsit és gyalogsági harcjárművet, egy Grad-üteget, hat tüzérségi löveget és aknavetőt, 13 különböző katonai járművet és egy Osza-AKM légvédelmi rakétarendszert likvidáltak. Nagypontosságú levegő-föld rakéták öt vezetési pontra, valamint 29 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást.

Az orosz légvédelem a beszámoló értelmében lelőtt egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet és egy Mi-8-as helikoptert, két Szmercs rakétát és hét drónt.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 185 repülőgépet, 129 helikoptert, 1077 drónt, 326 légvédelmi rakétarendszert, 3363 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 457 rakétasorozatvetőt, 1744 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3329 speciális katonai járművet veszítettek
Jelena Siskina, a donyecki parlament büntető- és közigazgatási törvénykezési bizottságának elnöke közölte, hogy az ukrán erők oldalán a Donbasszban elfogott külföldi zsoldosok nem tartoznak a fogolycsere hatálya alá.

A képviselő a Moszkva által függetlennek elismert köztársaság kormányának hivatalos Telegram-csatornáján kifejezte reményét hogy a foglyok perén “érvényesülni fog a jogállamiság és a nemzetközi egyezmények betartása” és hogy minden ország, “köztük Európa és az Egyesült Államok is”, elküldi képviselőit a nemzetközi bíróságra.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó