2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

The Telegraph: Kijev a legfontosabb szövetségesei elvesztését kockáztatja Zelenszkij hisztije miatt

Ukrajna azt kockáztatja, hogy Volodimir Zelenszkij elnök politikai és katonai lépései miatt elveszíti kulcsfontosságú szövetségeseit, például az Egyesült Királyságot és Lengyelországot – írta a Telegraph című brit lapban Hamish de Bretton-Gordon rovatvezető.

“Az elmúlt néhány hét viharos volt az ukrán kormány számára” – mutatott rá.

Ukrajna számára meglehetősen nehéz a helyzet, hiszen az ukrán erők ellentámadása úgy bukott meg, hogy még az orosz védelmet sem sikerült áttörnie, a Nyugatnak pedig nem tetszettek Zelenszkij legutóbbi kirohanásai: ő pedig hisztizett az Egyesült Királyság és Lengyelország támogatása miatt. Ráadásul a Moszkva elleni dróncsapások idegessé tettek néhány nyugati kormányt.

“Kijev a tűzzel játszik. Bármennyire is bosszúsak, azt kockáztatják, hogy elveszítik a szövetségeseiket” – foglalta össze Bretton-Gordon.

Ukrajna június 4-én indított offenzívát Zaporizzsjában, Juzsno-Donyeckben és Artyomovszkba, nyugati felszereléssel felszerelt, NATO-kiképzett egységeket vetve be a harcba.

Az orosz védelmi minisztérium augusztus 4-i összefoglalója szerint az ellentámadás kezdete óta az ukrán fegyveres erők több mint 43 ezer embert veszített.

Moszkva többször kifejezte tárgyalási készségét, de a kijevi rezsim törvényben megtiltotta azokat. Mint a Kreml rámutatott, az ukrajnai helyzetet csak a területi realitások figyelembevételével lehet rendezni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó