2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Az ellentámadás kezdete óta az ukrán erők több mint 43 ezer embert vesztettek

Az ukrán csapatok júniusban és júliusban, az ellentámadás kezdete óta több mint 43 ezer embert vesztettek – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“A kijevi rezsim offenzívájának június-júliusi kezdete óta az ukrán fegyveres erők veszteségei az ellenségeskedések során már több mint 43 ezer katonát tettek ki” – áll a közleményben.

A védelmi minisztérium tisztázta, hogy ez a szám nem tartalmazza az ukrán és külföldi kórházakba evakuált sebesülteket, a külföldi zsoldosokat, valamint a hátsó területeken végrehajtott precíziós csapások következtében likvidált harcosokat.

Ezenkívül legalább 4,9 ezer darab különböző fegyverzetű egységet semmisítettek meg a frontvonalon, többek között:

  • 26 repülőgépet;
  • 9 helikopter;
  • 1831 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet (köztük 25 német Leopard harckocsit, hét francia AMX kerekes harckocsit és 21 amerikai Bradley-t);
  • 747 tábori tüzérségi ágyú és aknavető (ebből 76 amerikai M777-es tüzérségi rendszer és 84 lengyel, amerikai, francia és német felszerelés).

Összességében a különleges hadművelet során az orosz csapatok 458 ukrán repülőgépet, 245 helikoptert, 5496 drónt, 428 légvédelmi rakétarendszert, 1113 harckocsit és páncélozott járművet, 1142 többszörös rakétavetőt, 5746 tábori tüzérségi és aknavető ágyút, valamint 1057 katonai járművet semmisítettek meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó