2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Teljes a káosz Ukrajnában: áram, víz és internet nélkül szinte az egész ország

Az ukrán energiaügyi minisztérium közölte, hogy az ország összes atomerőművét, valamint a legtöbb hőerőművet és vízerőművét leállították, és az áramfogyasztók túlnyomó többsége áram nélkül maradt.

Szerdán magyar idő szerint nem sokkal 12 óra előtt érkeztek az első cirkálórakéták az ukrán légtérbe, amelyek ismét az ország kritikus infrastruktúráját célozták. (Élő közvetítésünket itt találod, Telegram-csatornánkra itt tudsz feliratkozni)

Az orosz rakétacsapások után minden eddiginél súlyosabb kommunikációs problémákkal szembesültek az ukránok. A korábbi csapások után a helyi mobilszolgáltatók már eleve korlátozták szolgáltatásaikat, de ma minden eddiginél súlyosabb a helyzet.

A NetBlocs forgalomfigyelő adatai szerint csak az ukrán felhasználók 35 százaléka tud kapcsolódni az internetes hálózatokra.

A legtöbb régióban nem csak áram, de vízhiány is van.

Feltehetően a súlyos helyzetre való tekintettel hívta össze az ukrán fél az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését.

Moldova közben bekérette az orosz nagykövetet a külügyminisztériumba, amiért az Ukrajnát ért orosz rakétacsapások miatt országszerte áramszünet van.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...