2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart ma ukrán kezdeményezésre

Kijev az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését kezdeményezte moszkvai idő szerint ma éjfélre (magyar idő szerint 22:00) – közölte Telegram-csatornáján Dmitrij Poljanszkij, a szervezet orosz nagykövetének helyettese.

Szerinte az ukrán infrastrukturális létesítményekre mért csapások miatt hívták össze a tanácsot. Volodimir Zelenszkij kívánja Ukrajnát képviselni.

“Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét bejelentette, hogy az eljárási szabályzatot megsértve videokapcsolaton keresztül szólal fel” – mondta Poljanszkij.

Pontosította, hogy a Biztonsági Tanácsot vezető ghánai képviselő helyi idő szerint 16 órára (moszkvai idő szerint éjfélre, magyar idő szerint 22:00-ra) tűzte ki az ülést. Ugyanakkor Zelenszkij beszédével kapcsolatban még nem hirdettek döntést.

A mai nap folyamán Ukrajna-szerte légiriadót rendeltek el. Több városban, köztük Kijevben, Odesszában és Lvivben teljesen megszűnt az áramszolgáltatás az energetikai létesítményekre mért csapások következtében. A vízellátás is leállt számos régióban, a dél-ukrajnai atomerőmű blokkjait leállították, a rivnei atomerőművet pedig vészhelyzeti üzembe helyezték. Az ukrán energiaügyi minisztérium közölte, hogy az ország összes atomerőművét, valamint a legtöbb hőerőművet és vízerőművet ideiglenesen áramtalanították, és az áramfogyasztók túlnyomó többsége áram nélkül maradt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...