2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Szankciók? Ugyan! Megérkezett Bostonba az első orosz földgázt szállító tartályhajó +videó

Vasárnap kikötött Bostonban az a francia tartályhajó, amely cseppfolyósított földgázt szállított Oroszországból az Egyesült Államokba – írja a Sputniknews. Az Egyesült Államokban a szokásosnál hidegebb decemberi, január eleji időjárás tette szükségessé a szállítást.

Az USA észak-keleti részén a hóviharok miatt a földgáz ezer köbméterenkénti ára 6300 dollárra emelkedett.

Egy másik tartályhajó is úton van amerikai úti célja felé, annak ellenére, hogy Washington számos szankciót léptett életbe Moszkvával szemben az európai gázpiaci tervei miatt.

A francia Engie vállalat Gaselys  nevű tartályhajója helyi idő szerint vasárnap reggel kötött ki a bostoni kikötőben – tudta meg a Szputnyik az amerikai partiőrségtől.

A Jamal üzeméből származó LNG szállítmány 8 nap késéssel érkezett meg Bostonba, a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

 

A francia cég másik Provalys  névre keresztelt tankerhajója várhatóan február 15-én érkezik meg Oroszországból az Egyesült Államokba.

Az Egyesült Államok még 2014 júliusában vetett ki szankciókat egyebek mellett az oroszországi Jamal-félsziget földgáz-termináljára, miután Oroszország újraegyesült a Krím-félszigettel és kirobbant az ukrán válság. A szankciók értelmében tilos a Novatekhez bármilyen módon kapcsolódó projekt finanszírozása.

A Bostonba vasárnap megérkezett gáz eredetét tekintve, a mintegy 27 milliárd dolláros Jamal projekt többségi tulajdonosa a Novatek, Oroszország legnagyobb független gáztermelő és -kereskedő vállalata.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó