2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Súlyos vegyi mérgezéssel kerültek kórházba az Ukrajnában szolgáló orosz katonák

A Clostridium botulinum B típusú toxin nyomaira bukkantak a katonákban – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Több, az ukrajnai katonai műveletben részt vevő orosz katona súlyos vegyi mérgezéssel került kórházba – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A katonáktól vett mintákban a Clostridium botulinum B típusú toxin nyomait fedezték fel – közölte a minisztérium, vegyi terrorizmussal vádolva Kijevet.

Az orosz katonák “súlyos mérgezés jeleivel kerültek kórházba”, miután július 31-én a Zaporizzsja területen lévő Vasziljevka falu közelében állomásoztak – áll a közleményben.

“A Zelenszkij-rezsim engedélyezte a mérgező anyagok felhasználásával végrehajtott terrortámadásokat az orosz személyzet és a civilek ellen” a Donbasszban és más területeken elszenvedett sorozatos katonai vereségek után – hangsúlyozta a minisztérium.

Moszkva azt tervezi, hogy a katonák laboratóriumi tesztjeit elküldi a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnek (OPCW).

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...