2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Putyin vízumszigorításokat jelentett be a barátságtalan országokkal szemben

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn aláírta a “barátságtalan államokkal” szembeni vízumintézkedésekről szóló rendeletet. A dokumentum szerint “sürgős intézkedéseket kell végrehajtani válaszul az Európai Unió, több külföldi állam és azok állampolgárinak barátságtalan fellépésére”.

A rendelet értelmében Moszkva felfüggesztette az EU-val, Norvégiával, Dániával, Izlanddal, Svájccal és Liechtensteinnel kötött vízumkönnyítési megállapodások számos záradékát. Ezek az országok, amelyek korábban korlátozásokat vezettek be Oroszországgal szemben az ukrajnai katonai művelet nyomán.

Az elnök megbízta a külügyminisztériumot, hogy tájékoztassa a listán szereplő országokat a rendeletről.

Az intézkedésnek személyi korlátozásokat is be kell vezetnie az Oroszországba való beutazásra és az ott tartózkodásra azon külföldi állampolgárokkal szemben, “akik barátságtalan cselekményeket követnek el Oroszország, annak állampolgárai és szervezetei ellen” – olvasható a dokumentumban.

Oroszország egy hónappal ezelőtt hagyta jóvá a “barátságtalan országok” listáját, válaszul a nemzetközi szankciókra, például a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerből való leválasztás, valamint a vállalatok, üzletemberek és kormánytisztviselők elleni szankciókra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

DNR: az orosz erők gyakorlatilag blokád alá vonták Bahmutot

Az orosz hadsereg gyakorlatilag blokád alá vonta Artemivszket (Bahmut) - mondta Jan Gagin, a DNR (Donyecki Népköztársaság) megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija 1 TV-nek. "Az...

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...
spot_img

Videó