2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Németország “jelentős számú” orosz diplomatát utasít ki

Németország állítólag 40 orosz diplomatát nyilvánított “nemkívánatos személynek”. Öt napjuk van arra, hogy elhagyják az országot.

A szövetségi kormány úgy döntött, hogy “az orosz nagykövetség jelentős számú tagját nemkívánatos személynek nyilvánítja, akik itt Németországban nap mint nap a szabadságunk ellen, társadalmunk összetartása ellen dolgoztak” – közölte hétfőn Annalena Baerbock külügyminiszter. “Ezt nem tűrjük tovább”.

Ha a diplomatákat nemkívánatos személyeknek nyilvánítják, az kiutasítást jelent.

A döntést délután közölték Szergej Nyecsajev orosz nagykövettel – jelentette be Baerbock.

A személyzetnek öt napja van arra, hogy elhagyja Németországot. Helyi médiajelentések szerint az orosz külügyi szolgálat munkatársait azzal gyanúsítják, hogy a moszkvai titkosszolgálatoknak dolgoznak. Német médiaorgánumok szerint akár 40 orosz diplomatának is el kell hagynia az országot.

“A bucsai képek az orosz vezetés hihetetlen brutalitásáról tanúskodnak, és azokról, akik követik propagandáját” – indokolta Baerbock a döntést.

Miután az orosz csapatok kivonultak Bucsából, több száz meggyilkolt civilt találtak Kijevnek ebben a külvárosában. Ukrajna a mészárlásért az orosz csapatokat okolja, akik a közelmúltig megszállták a kisvárost, de Moszkva ezt tagadja és ukrán provokációnak minősítette az esetet. Míg a nyugati politikusok Ukrajna mellé álltak az ügyben, a Pentagon szerint egyelőre nincsenek független bizonyítékaik az állítások alátámasztására.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...