2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Putyin videokonferencián tárgyalt a MiG repülőgépek gyártójával

A MiG-35-ösöknek jó az “exportpotenciáljuk, tekintettel arra, hogy MiG-29-eseket több mint 30 ország állított hadrendbe – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában az új orosz többfunkciós harci gép repüléstesztjének megkezdése alkalmából.

Az orosz vezető videokonferencián lépett érintkezésbe a gép gyártójával és berepülő pilótáival. Jurij Szljuszar, az orosz Egyesült Repülőgépgyártó Vállalat (OAK) vezetője kijelentette, hogy a fokozott intenzitású konfliktusokban, erős légvédelem mellett megvívandó harcra kifejlesztett, lézerfegyverekkel is felszerelhető MiG-35-ösök szériaértékesítése 2019-ben kezdődhet.

Putyin elnök az orosz hadiipari bizottság csütörtöki ülésén kijelentette, hogy az állami hadiipari megrendelések tavaly 98,8 százalékban teljesültek. Szavai szerint ez az arány 2013-ban 93, 2014-ben 96,7, 2015-ben pedig 97,6 százalék volt.

Közölte, hogy Oroszországnak saját fejlesztésű, hatékony “autonóm robottechnikai komplexumokra” van szüksége, amelyek alapvetően változtathatják meg az általános rendeltetésű fegyveres erők egész rendszerét.

Az elnök egyúttal kérte, hogy a legjobb fegyverekkel szereljék fel a szárazföldi erőket és jelentősen növeljék azok harci potenciálját, mobilitását és lássák el őket modern kommunikációs eszközökkel, “mert ennek a területnek még nem oldották meg minden problémáját”.

Emlékeztetett rá, hogy kidolgozás alatt áll az új, 2025-ig szóló állami fegyverkezési program, amely célul tűzte ki, hogy 2020-ra a hadsereget és haditengerészetet legalább 70 százalékban korszerű fegyverekkel és műszaki eszközökkel szereljék fel.

Putyin utasította a hadiipar vezetőit, hogy elemeztessék ki az orosz és a külföldi fegyverek harci bevetésének tapasztalatait. Hangsúlyozta, hogy az általános rendeltetésű erőket a lehetséges konfliktusokat és a fegyveres erők fejlődését megértve kell fejleszteni. MTI

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...