2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Putyin: vérfrissítésre van szüksége az orosz politikai rendszernek

Új emberekre van szükség az orosz politikai rendszerben ahhoz, hogy az ország egységét és békéjét meg lehessen őrizni – jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök a kormányzó Egységes Oroszország párt előválasztásai részvevőinek krasznojarszki konferenciájához intézett videoüzenetében.

“Ahhoz, hogy megőrizzük az ország egységét, és elkerüljük a vérontást, a politikai rendszernek vérfrissítésre van szüksége. Friss, ígéretes, érdeklődő embereknek kell bekacsolódniuk a politikába – olyan embereknek, akik tudják, mit kell tenni, és hogy azt hogyan kell tenni” – fogalmazott az elnök.

Putyin reményét fejezte ki, hogy a kormánypárt előválasztásai példamutatóak lesznek a konkurenciaharc becsületessége szempontjából, és hogy civilizáltabb módon fognak lezajlani, mint azok, amelyeket más országokban tartanak. “Ami a vitákat illeti, remélem, hogy rendkívül kulturáltan fogják folytatni őket, nem követik majd egyes, úgynevezett fejlett demokráciájú országok példáját, ahol a jelöltek szidalmazzák egymást” – hangoztatta Putyin.

Az elnök egyértelműnek nevezte, hogy az Egységes Oroszország vezető politikai erővé vált az országban.

Oroszországban szeptember 18-án tartanak parlamenti választást, az állami dumának, a szövetségi törvényhozás alsóházának képviselőit választják meg. 450 mandátum sorsa fog eldőlni. Az Egységes Oroszországon belül 2007 óta részlegesen, 2011 óra pedig az ország egész területére kiterjedően tartanak előválasztásokat.

Dmitrij Medvegyev kormányfő, a párt elnöke szerdán elmondta, hogy a belső jelöltállító küzdelemben mintegy háromezren fognak részt venni, akik közül kétezren a párt tagjai, a többiek pedig olyanok, akik rokonszenveznek Vlagyimir Putyin irányvonalával. Az előválasztásokat május 22-én fogják megtartani, és minden 18. életévét betöltött orosz állampolgár részt vehet majd rajtuk.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...