2023, január 31.
3.2 C
Budapest
-1.6 C
Moszkva

Putyin megszólalt az országot elhagyó külföldi vállalatok államosításáról

Oroszország példátlan szankciós nyomással néz szembe, amely tovább fokozódik – jelentette ki hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, megjegyezve, hogy a jelenlegi körülmények ellenére az ország gazdaságának lehetősége van arra, hogy stabilan és zavartalanul működjön.

Az államfő ígéretet tett arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogatni fogja a vállalkozásokat, beleértve az Oroszországban maradt külföldi cégeket is.

Ehhez tiszteletben kell tartani a vállalkozások tulajdonosainak jogait és teljes mértékben támogatni kell őket, többek között az adminisztratív terhek csökkentésével – mondta Putyin.

Azoknak a külföldi cégeknek, amelyek a szankciós nyomás ellenére Oroszországban maradtak, lehetővé kell tenni, hogy “békésen dolgozhassanak” – tette hozzá.

Az orosz elnök korábban utasította a kormányt, hogy különítsen el további forrásokat a kis- és középvállalkozások támogatására, és teremtsen jobb növekedési feltételeket az új és még kiépítetlen ellátási láncokon alapuló új iparágak számára. Putyin azt is elmondta, hogy szerinte a szankciók hatására új vezetők jelennek meg az orosz piacon.

Nyugati vállalatok százai függesztették fel működésüket és befektetéseiket Oroszországban, miután az ország az Egyesült Államok és szövetségesei szankcióinak célpontjává vált. Több ország befagyasztotta az orosz külföldi vagyontárgyakat, valamint az ország vállalkozásaihoz és magas rangú magánszemélyekhez tartozó vagyontárgyakat.

Putyin azonban azt mondta, hogy válaszul nem tervezik külföldi vagyonok államosítását Oroszországban.

“A nyugati országokkal ellentétben mi tiszteletben tartjuk a tulajdonjogokat” – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország és Ausztria nem küld fegyvereket Ukrajnába

Magyarország és Ausztria nem fog fegyvert küldeni Ukrajnába, és szeretné megakadályozni a folyamatban lévő konfliktus eszkalálódását - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf osztrák kollégájával, Klaudia...

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek - közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők...

Peking: az Egyesült Államok az ukrán válság kezdeményezője és legnagyobb támogatója

Az USA az ukrajnai válság "kezdeményezője és legnagyobb támogatója" - jelentette ki Peking, kommentálva Washington azon állításait, miszerint állami kínai vállalatok nem halált okozó...