2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Putyin megszólalt az országot elhagyó külföldi vállalatok államosításáról

Oroszország példátlan szankciós nyomással néz szembe, amely tovább fokozódik – jelentette ki hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, megjegyezve, hogy a jelenlegi körülmények ellenére az ország gazdaságának lehetősége van arra, hogy stabilan és zavartalanul működjön.

Az államfő ígéretet tett arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogatni fogja a vállalkozásokat, beleértve az Oroszországban maradt külföldi cégeket is.

Ehhez tiszteletben kell tartani a vállalkozások tulajdonosainak jogait és teljes mértékben támogatni kell őket, többek között az adminisztratív terhek csökkentésével – mondta Putyin.

Azoknak a külföldi cégeknek, amelyek a szankciós nyomás ellenére Oroszországban maradtak, lehetővé kell tenni, hogy “békésen dolgozhassanak” – tette hozzá.

Az orosz elnök korábban utasította a kormányt, hogy különítsen el további forrásokat a kis- és középvállalkozások támogatására, és teremtsen jobb növekedési feltételeket az új és még kiépítetlen ellátási láncokon alapuló új iparágak számára. Putyin azt is elmondta, hogy szerinte a szankciók hatására új vezetők jelennek meg az orosz piacon.

Nyugati vállalatok százai függesztették fel működésüket és befektetéseiket Oroszországban, miután az ország az Egyesült Államok és szövetségesei szankcióinak célpontjává vált. Több ország befagyasztotta az orosz külföldi vagyontárgyakat, valamint az ország vállalkozásaihoz és magas rangú magánszemélyekhez tartozó vagyontárgyakat.

Putyin azonban azt mondta, hogy válaszul nem tervezik külföldi vagyonok államosítását Oroszországban.

“A nyugati országokkal ellentétben mi tiszteletben tartjuk a tulajdonjogokat” – mondta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS