2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Putyin: megkezdődött az ukrán offenzíva, de egyik területen sem érték el céljaikat

Megkezdődött az ukrán offenzíva, amit a stratégiai tartalékaik felhasználása is bizonyít – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az ukrán fegyveres erők egyik területen sem érték el céljaikat az orosz katonák bátorságának és a csapatok helyes szervezésének köszönhetően – hangsúlyozta az államfő.

Kijelenthetjük, hogy a Kijev által vállalt ellentámadás minden kísérlete kudarcot vallott, de az ukrán erők támadási potenciálja továbbra is megmaradt – mondta Putyin. Elmondása szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt napokban jelentős, a “klasszikus” számot meghaladó veszteségeket szenvedtek el.

Szergej Sojgu védelmi miniszter szerint a speciálisan kiképzett ukrán tartalékosoknak csütörtök este nem sikerült áttörniük az orosz védelmet Zaporozsje térségében. Kijev összesen 945 katonát, 33 harckocsit, 28 gyalogsági harcjárművet, 38 páncélozott harcjárművet, három Krab önjáró tüzérségi egységet és más fegyvereket veszített az elmúlt napon.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó