2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Izland felfüggeszti moszkvai nagykövetségének működését

Izland augusztus 1-jétől felfüggeszti moszkvai nagykövetségének működését – közölte a kormány honlapja Thordis Kolbrun R. Gylfadottir külügyminisztert idézve.

“Izland emellett arra kérte Oroszországot, hogy korlátozza reykjavíki nagykövetségének munkáját <…> és csökkentse a diplomáciai képviselet szintjét” – áll a közleményben.

Az orosz nagykövetet behívták az izlandi külügyminisztériumba, hogy tájékoztassa a döntésről.

Hangsúlyozzák, hogy a nagykövetség felfüggesztése nem jelenti a diplomáciai kapcsolatok megszakítását.

“Amint a körülmények lehetővé teszik, Izland prioritásként kezeli a moszkvai izlandi nagykövetség munkájának folytatását” – közölte a külügyminisztérium.

Megjegyzik, hogy a két ország közötti kereskedelmi, kulturális és politikai kapcsolatok jelenleg “a legalacsonyabb szinten” vannak, és a diplomáciai képviselet munkájának folytatása nem indokolt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó