2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva
Array

Putyin a Krím félszigetről üzent Kijevnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Krím félszigetre utazott, ahol összeült az orosz biztonsági tanács.

Ez Putyin első krími látogatása azt követően, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) augusztus 10-én meghiúsított ukrán katonai diverzáns akciókról tett bejelentést, és egyben az ötödik azt követően, hogy Oroszország 2014-ben, a helyi népszavazás nyomán újra egyesült a félszigettel.

Az FSZB bejelentése nyomán az orosz elnök úgy fogalmazott, hogy Kijev veszélyes játékba kezdett, a terrort választotta a béke helyett, ezért nincs értelme annak, hogy a “normadiai négyek” megtartsák a szeptember elejére tervezett csúcstalálkozójukat a kelet-ukrajnai rendezésről.

Az orosz biztonsági tanács legutóbbi, augusztus 11-i tanácskozásán fokozott biztonsági intézkedések bevezetése mellett döntött a Krímben.

Putyin: Moszkva nem szakítja meg a diplomáciai kapcsolatokat Kijevvel

Oroszország nem tervezi, hogy megszakítsa diplomáciai kapcsolatait Ukrajnával – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Krím félszigeten, Szevasztopolban.

A diplomáciai szakítás lehetőségét Moszkvában azt követően kezdték el mérlegelni, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) augusztus 10-én bejelentette: a Krím félszigeten készülő ukrán diverzáns akciókat hiúsítottak meg.

Putyin reményét fejezte ki, hogy az ukrán vezetésben “a józan ész kerekedik felül”. Az orosz elnök szerint Kijev azért próbálta meg destabilizálni a Krímet, mert nem hajlandó végrehajtani az ukrajnai válság rendezésről megkötött minszki megállapodásokat.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...