2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
21.8 C
Moszkva
Array

Több mint félmillió ukrán nyaralt a Krím félszigeten

Az orosz turisztikai hivatal tájékoztatása szerint idén több mint 3.4 millió turista látogatott el a félszigetre.

Több mint félmillió ukrán turista választotta idén nyaralásra a Krím félszigetet, amely az ukrajnai puccs után 2014-ben egyesült újra Oroszországgal – mondta a Krími Köztársaság idegenforgalmi minisztere a TASzSz orosz hírügynökségnek.

Ezek a vendégek a Krím gyógyüdülőibe mennek, ahol kezelést is kapnak – monda Szergej Sztrelbitszkij. Összességben az orosz-ukrán határátkelőkön évről évre több mint  a kétszeresére emelkedett az utasforgalom, amely elérte az 1,7 millió főt – mondta.

A minisztériumunk által végzett felmérések azt mutatják, hogy nincs határ, nincsenek korlátozások az ukrán hatóságok részéről, amely megakadályozná az ukrán turisták beutazását a Krím félszigetre – mondta a miniszter.

A turisztikai minisztérium tájékoztatása szerint idén 3.4 millió turista látogatott el a félszigetre, ami 27.6%-al magasabb az előző évhez képest.

A többségében oroszok lakta Krím félsziget 2014 márciusában egy népszavazást követően egyesült újra Oroszországgal. A választásra jogosultak több mint 82%-a vett részt a referendumon. A választók több mint 96%-a döntött úgy, hogy elszakadnak Ukrajnától és egyesülni kívánnak az Oroszországi Föderációval.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...