2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Putyin idén is Moszkván kívül töltötte a szentestét

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkva melletti novo-ogarjovói elnöki rezidenciáján található Megváltó képmása templomban vett részt az ortodox karácsonyi istentiszteleten.

Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője a múlt hónapban nyilvánosságra hozta, hogy Putyin hagyományosan Moszkván kívül vesz részt az ortodox karácsonyi istentiszteleten, de azt nem részletezte, hogy hol.

Putyin hagyományosan Moszkván kívül ünnepli a karácsonyt, míg húsvétkor általában a Megváltó Krisztus székesegyházban láthatjuk.

Az orosz államfő 2021-ben a Velikij Novgorod melletti Lipno szigetén található Szent Miklós-templomban vett részt a karácsonyi szentmisén.

Putyin utoljára 2001-ben ünnepelte a karácsonyt Moszkvában a Megváltó Krisztus székesegyházban.

Kiemelt kép: Kreml – Vlagyimir Putyin a Megváltó képmása templomban – Novo-Ogarjovó

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...