2023, december 3.
-1.7 C
Budapest
-6.8 C
Moszkva

Putyin bosszúhadjáratba kezdett a terroristák ellen (videó)

Kedden reggel jelentették be hivatalosan is, hogy terrortámadás következtében zuhant le az orosz utasszállító a Sínai-félszigeten. Vlagyimir Putyin elnök az országát ért egyik legvéresebb bűncselekménynek nevezte a merényletet. Arra utasította az orosz titkosszolgálatot, hogy vadásszák le a felelősöket.

Vlagyimir Putyin utasítására az orosz légierő megduplázta a légicsapások számát a terroristák állásai ellen Szíriában. Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentette, hogy nagy hatótávolságú stratégiai bombázókat is bevetnek a dzsihadisták ellen. Hozzátette, hogy Tu-95, Tu-22 és Tu-160 stratégiai bombázókat vontak be a hadműveletekbe. Sojgu elmondta, hogy az orosz légierő támogatására 37 új repülőgép, beleértve Szu-34 és Szu-27-es harci gépek csatlakoznak a terrorellenes akciókhoz.

A Földközi-tengeren állomásozó hadihajókról is támadja az Iszlám Államot Oroszország – értesült a francia sajtó. A rakétatámadások a terroristák fellegvásárnak számító Rakka tartományt célozzák. Lapértesülések szerint Putyin utasítására a francia és az orosz haditengerészet összehangolta terrorellenes hadműveleteit.

Alekszandr Bortnyikov a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója és a Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK) vezetője tájékoztatta hétfőn késő este Vlagyimir Putyin orosz elnököt, arról, hogy terrortámadás miatt zuhant le az orosz utasszállító a Sínai-félszigeten. Az orosz polgári légi közlekedés történelmének legtöbb áldozatot követelő tragédiájában 224 ember vesztette életét. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt. 

„A szakértők az utasok poggyászainak és a géproncsok elemzésekor külföldi származású robbanóanyag nyomaira bukkantak, ami arról tanúskodik, hogy pokolgép robbant a gép fedélzetén. Szakértőink által végzett vizsgálat szerint egy kilós házi készítésű TNT bomba robbant fel a gépen. Ennek következtében a repülő a levegőben darabjaira hullott, ez magyarázza, hogy a roncsok miért ilyen nagy területen szóródtak szét. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez terrorcselekmény volt” – fogalmazott Alekszandr Bortnyikov, a titkosszolgálat vezetője a katasztrófa vizsgálatának eredményeiről tartott tanácskozáson hétfő késő este. Ezután egyperces csönddel emlékeztek meg az áldozatokról.

Egyperces csönddel emlékeztek

A magát az Iszlám Állam egyik ágának valló Sínai Provincia korábban azt állította, a Szíriában indított orosz légicsapásokat torolták meg a merénylettel.

Egyiptomnak nincsenek a szerencsétlenség okaira utaló bizonyítékai

Az egyiptomi polgári légi közlekedésügyi minisztérium továbbra sem tudja a két hete történt légi katasztrófa okát, és váratlanul érte az előre nem egyeztetett moszkvai bejelentés, amely szerint pokolgép okozta a szerencsétlenséget – közölte kedden a tárca egyik tisztségviselője. Az as-Surúk című egyiptomi napilap internetes portálja szerint az illető a jelenleg Sarm-es-Sejk városában folyó kormányülésről távoztában nyilatkozott a sajtónak, miután a bent ülők a hírügynökségekből értesültek az orosz közleményről.

A lapjelentés szerint a “megdöbbenés kiült a tisztségviselő arcára”, aki elmondta, hogy az orosz fél mindeddig nem értesítette az egyiptomi hatóságokat. Az illetékes arra emlékeztetett, hogy Egyiptom vezeti a légi katasztrófa körülményeit feltárni hivatott nemzetközi vizsgálóbizottságot, s a testület mindeddig nem talált olyan bizonyítékokat, amelyek az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) által felvázolt forgatókönyvre engednének következtetni. 

 

“A (terrorszervezet) finanszírozásában, mint tudjuk, 40 állam vesz részt, köztük a G20 több országa is” – mondta…

Szerző: Orosz Hírek2015. november 16.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kovács: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! - írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton. Mindezt az Ukrán...

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...
spot_img

Videó